İtalya Gezi Rehberi

İtalya, Akdeniz ruhunun sarıp sarmaladığı, hayattan keyif alan insanların yaşadığı bir ülke. Yüzyıllar boyunca Avrupa kültürünü şekillendiren uygarlıklara ev sahipliği yapan, Rönesans hareketini doğurarak tüm Avrupa’ya yayan İtalya toprakları, sanat ve kültür bakımından dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan görkemli mirası barındırıyor. Pek çok sebepten Avrupa’yı ve dünyayı gezmek isteyenlerin listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Tarihin, gelmiş geçmiş en başarılı sanatçıları Botticelli, Michelangelo, Leonardo, Raphael, Carvaggio ve daha fazlasının insanı hayrette bırakan eserleri bugün ülkenin her yanına serpilmiş durumda. Öyle ki İtalya, dünyadaki birçok ülkenin toplamından daha çok sanat eserine sahip. Modanın, sanatın, mimarinin yaşamla olan estetik uyumunu yapmacıksız bir şekilde kahve kokan sokaklarda görebiliyorsunuz.

Avrupa’nın yavan yemeklerinin ötesinde otantik tariflerin yüzyıllardır hayat verdiği nefis bir mutfağa, trendlerini belirleyen moda sektörüne, görünce insanı heyecanlandıran kasabalara, görkemli dağlara, büyüleyici göllere ve enfes kıyılara sahip. Vatikan’a ev sahipliği yapmasıyla da dünya üzerinde Katolik inancına sahip milyonlar için de ayrı bir öneme sahip.

Mimaride barok üslubunun temsilcisi ve öteden beri Katolik Kilisesinin merkezi olan ülke bugün hala süregelen Batı uygarlığının merkezi. Müthiş bir çeşitlilik barındıran bu etkileyici coğrafya, Akdenizli ruhunu barındıran çekici kültürü ve müthiş mirası ile Avrupa‘nın en çok ziyaretçi ağırlayan ülkelerinden biri.

Dilerseniz ülkeniz kuzey bölgesinde, Alpler’de kayak yapıyor, dilerseniz de Sardinya kıyılarında deniz ve güneşin keyfini çıkarıyorsunuz. İtalya’nın neresini görürseniz görün, geride, tekrar bir gün dönmek üzere, hafif bir kalp sızısı kalacak. Tüm İstanbul çıkışlı Büyük İtalya Turu fırsatları ve çok daha fazlası için linki tıkayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir