Norveç Gezi Rehberi

Yıllardır belgesellerde görüp iç geçirdiğimiz ama bir türlü de planlara dahil edemediğimiz bir yerdi Norveç. Bunda tabi ki ülkenin pahalı olmasının büyük etkisi vardı.

Ama kafaya koymuştuk. O Pulpit Rock’a tırmanılacak ve o fiyortlar görülecek!

Doğasının muhteşem olduğunu zaten biliyorduk. Ancak, bu kadarını biz de beklemiyorduk. Resmen en sevdiğimiz ülkelerden biri oldu. Tekrar gitmek için hayal kurar olduk.

Gelin siz de hayallerinizi ertelemeyin ve rehberimize buyrun .

Ne kadar kalınır?

Norveç çoook büyük bir ülke. Yüzölçümü Türkiye’nin yaklaşık yarısı kadar ancak nüfüs 2019 itibariyle 5.3 milyon. Bu yüzden planınızı yaparken ülkenin büyük oluşundan da yola çıkarak, bizce en az 1 hafta ayırmaya gayret edin. Eğer ki rahat rahat gezeyim diyorsanız onu 10 gün yapın.

Norveç pahalı mı?

Norveç çok pahalı. Yani öyle böyle pahalı değil. Bizim gözümüzde İsviçre ile yarışır. Bazı konularda tabi ki yapacak bir şey yok. Ama, gerekirse ek bagaj alıp yanınızda uzun süre dayacanak yiyecekler, atıştırmalıklar, iyi bir termos ve su matarası getirmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Tabi ki bir noktada içim dışım kraker oldu diyeceksiniz. Biz bu yüzden ara ara bir iki restoranda yemek yedik, kahve içtik. Bunların da detaylarını yazılarımızda bulabilirsiniz.

Ne zaman gidilir?

Bize kalırsa en güzeli yazın gitmek. Çünkü, Norveç’in havası çarpar, tabiri caizse yamultur. Günler de oldukça uzun oluyor yazın. Ama turistlerin en çok tercih ettiği sezon da yaz olduğu için uçak ve konaklama fiyatları da tavan yapıyor. Biz Nisan’da gittik. Şansımıza öyle güzel bir hava vardı ki, iyi ki de Nisan’da gitmişiz dedik.

Bir de aslında ilkbahar karların eriyip, buzların çözüldüğü ve şelalelerin coştuğu zaman. Belki dikkate alırsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir